Hulpverlener zoekt gepaste hulpverlening
- Hoe vind ik een evenwicht tussen mijn bevlogenheid en engagement enerzijds en de signalen die aangeven dat er een grens is anderzijds?
- Wat is een gezonde balans tussen werk en privé… Hoe leer ik mezelf afbakenen?
- Hoe kan ik me meer gesteund voelen in mijn team/organisatie?
Als psychologe en therapeute heb ik mij gespecialiseerd in individuele ondersteuning en casusbespreking. Dit deed ik vanuit een persoonlijke drijfveer: de beklijvende ervaring van persoonlijk geraakt te worden door het werken met cliënten. Vanuit het werkveld kon ik vaststellen dat hulpverleners steeds vaker botsen tegen hun eigen grenzen, die van cliënten en van hun organisatie. Burnout is slechts één van de vele nefaste gevolgen hiervan.
Het vinden van gepaste mentale ondersteuning is voor hulpverleners niet evident: juist zij die dagelijks met volle overgave anderen ondersteunen vinden het vaak enorm moeilijk om tijd te nemen voor hun eigen twijfels en struikelbloken.
Met mijn aanpak ga ik doelgericht en discreet in gesprek. Zo bied ik een veilig en en laagdrempelig klankbord dat mensen opnieuw volledig in hun kracht zet, mét extra inzicht in eigen kunnen en grenzen.